Leijonaa mä metsästän

Kuuma kesä ei haittaa tilan kahta pienpetoa. Alunperin avikolla astellut aistikkuuden ruumiillistuma ei polta anturoitaan hehkuvalla pihatiellä, päinvastoin. Suorastaan trooppinen keskikesä on saanut Pillin ja Pullan todella löytämään paikkansa Mallinkaisten ekologisessa lokerikossa.


Talvet ovat synkkiä ja hiljaisia. Läheinen metsä nuokkuu harmaassa apatiassa ja ns. saaliseläimet vetävät sikeitä koloissa ja onkaloissa. Kun kuvitteellinen lumi sulaa ja kevät koittaa, alkaa metsästyskausi. Mikään rusakkoa pienempi ei ole turvassa kissalta, vaikka sen ruokakuppi kuinka olisi herkkunappuloita täynnä. Saalistaminen, tutkiminen ja itsenäisyys. Ne ovat tuhoutumattomia osia kesykissankin sielussa.

Pilli ja Pulla ovat tilan ja ryhmän pitkäaikaisia ystäviä ja terapiaeläimiä. Päivän alussa jompikumpi odottaa ovella ja naukuu pyytävästi sisään. Öisin karvakaverit otetaan sisälle turvaan heitä itseään isommilta pedoilta, kuten ketuilta. Aamulla on mukava lähteä tutkimaan mitä jännittävää ympäristössä on tapahtunut yön aikana.

Silloin tällöin ”äitiä” hemmotellaan sisiliskolla tai jyrsijällä. Ei ole varmaa tietoa siitä, miksi kissat tuovat lahjoja. Ehkä opettaakseen huonompaa saalistajaa tai sitten saadakseen kehuja. Tilan ympärillä olevassa metsässä pesii useita pikkulintuja ja korppipari. He ovat oivallinen hälytysjärjestelmä muille otuksille, sillä heti kun kissa lähtee rappusilta, jossakin kuusessa kajahtaa varoitus. Ja se on vakavasti otettava vinkki. Kissa on luomakunnan tunnustettu eliittitappaja.

Välillä keisari Pulla intoutuu esittelemään, mitä kaksi ylimääräistä selkänikamaa mahdollistaa. Silloin mennään lujaa puuhun, parvensiltaa ylös tai hypätään vaikka rambona kanalan katolle. Aina ei muu seurakunta osaa arvostaa elämystä, vaan temput voivat närkästyttää hevosenkin kokoisen katsojan. Vaikka kissoja yleisesti pidetään erakkomaisina, se ei pidä täysin paikkaansa. Pullan tarjoamien spurttien tarkoitus on herättää huomiota, jota se kyllä aina saakin.

Molemmat pojat ovat ihmisläheisiä ja samalla myös toisiinsa kiintyneitä. Reviiriä hoidetaan yhteistuumin ja suorastaan kellontarkasti. Kaikki tilalla kuuluu heille, autoja ja postilaatikkoa myöten. Myös ihmiset (lue: palvelusväki), joihin kissat puskemalla jättävät oman hajumerkkinsä, kuuluvat Pillille ja Pullalle. Täytyykin olla hieman tyhmänrohkea, jos uskaltautuu ylittämään kahden leijonakuninkaan valtakunnan rajoja…

Yksi ajatus koskien aihetta “Leijonaa mä metsästän”

  1. Sydäntä lämmittäviä tekstejä. Ne saavat tuntemaan, kuinka rikastuttavaa on eläytyä muihin elämänmuotoihin. Itselle tulee näistä mieleen hämmästyttävät ihmetykset, joita koin joskus laadukkaiden lastenohjelmien kautta maailmaan tutustuessani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *