Tervetuloa uusi !

Vuosi on vaihtunut uuteen. Vanha on jätetty jälkeen ja on aika luoda. Se on parantava ja armollinen ajatus. On vapautunut puhdasta tilaa tietoisemmille valinnoille ja kevyemmille askelille.

Korona on edelleen IN. Muuttunut maailma ei tule palaamaan täysin entiselleen. Tuntuu kuin surffaisi valtavalla aallolle, eikä tiedä miten lopulta käy. Pysynkö pystyssä? Iskeydynkö kallioihin? Tämä on uusi normaali.

Talven kauneus on häikäisevää. Hevoset höyryävät pakkasta kauemmaksi, Sakelle on puettava toppaloimi ulkoiluja varten. Kylmyys tuo uuden haasteen vesihommiinkin, täytyy käyttää lämmintä vettä ettei se jäätyisi välittömästi saaveihin. Karsinoita ja navettaa siivotessa tulee silti kuuma ja oman toppatakin saa joka kerta riisua puolivälissä urakkaa.

Ryhmämme surffaa toiveikkailla aalloilla. Uusia ihania ihmisiä on liittynyt riveihin ja eloisa veri ravitsee toiminnan henkeä. On hienoa tutustua erilaisiin persooniin ja oppia ihmisyydestä jotakin uutta joka päivä. Erityisesti olen vaikuttunut siitä miten älykkäitä ja lahjakkaita nuoret kuntoutujat ovat. Ikähaarukkamme on n.20-50 vuotta ja ilokseni saan nähdä vilauksia menneestä ja kenties välähdyksiä tulevaisuudesta. Henkilökohtaisesti tykkäisin jos joukossamme olisi lisäksi edes yksi vanhempi herrasmies. Ikäänkuin tasapainottamassa kanalaumaa 🙂

Yhtäkään päivää ei ole mennyt ilman naurua, se on aikamoinen saavutus. Parempi kuin tehtaiden taulut, joihin lasketaan työpäivät ilman tapaturmia. On nimittäin paljon päiviä kun haluaisi vain itkeä. Ja päiviä kun ei enää jaksa edes itkeä. Ryhmässä ei osaa ottaa itseään niin vakavasti ja vertaistukea on tarjolla lähes jokaiseen murheeseen.

Opinnollistaminen on käynnissä ja odotamme että viimeisetkin byrokratian rattaat naksahtaisivat oikeisiin asentoihin. Olemme valmiita todistamaan maailmalle taitomme ja osaamisemme. Huomaamattamme olemme muuttumassa selviytyjistä osaajiksi ja tekijöiksi, jos vain saamme tilaisuuden käydä tämän prosessin loppuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *