Joulun ihme

Aamu oli tänään huomattavasti valoisampi. Olemme ohittaneet vuoden pimeimmän hetken ja kosmisesti kuljemme reippain minuuttiaskelin jo kohti kevättä. Luojan kiitos. Raskaat saappaat naristen ryhmä on puskenut lumettoman alkutalven läpi hersyvän huumorin ja yhteishengen voimin. Tunnen ylpeyttä koko porukan puolesta siitä että olemme jaksaneet tehdä työtämme ilolla ja sitoutuen mustasta maasta ja harmaasta sateesta huolimatta. Matkaa ovat rasittaneet huolet ryhmän tulevaisuudesta mutta näillä näkymin tuleva vuosi tulee olemaan aivan uudenlaisen kukoistuksen aikaa opinnollistamisen ja uusien ryhmäläisten myötä.

Tilalla on tapahtunut jännittäviä asioita viimeviikkojen aikana. Kauris kävi tervehtimässä Onnia metsänlaidasta ja sai pojan korskumaan ja nostamaan hännän pystyyn. Se oli upeaa katsottavaa kun nuori hevonen ravasi ympäri aitausta ilmaisten jännityksensä villistä vierailijasta.

Elämän ihmeellinen henkäys on puhaltanut vuohikarsinassakin. Teimme kokeen jossa laitoimme Allin ja Uskon samaan aitaukseen. Halusimme nähdä, auttaisiko tämä Allin pariutumispaineita ja mahdollisesti jopa estämään Usko kuukausittaisen kohtauksen. Yhden päivän alkutanssien jälkeen vuohet löysivät toisensa ja Usko pääsi kirjaimellisesti pukille. Hän on kuitenkin kuohittu, joten luvassa ei olisi Joulun ihmettä. Kunnes Tuula löysi seuraavana päivänä jotakin mikä saattaisi olla piilokives… Sellaiset saattavat jäädä huomaamatta kokeneeltakin eläinlääkäriltä.

Miten käy, tuoko alkava vuosi mukanaan uutta elämää? Sen näemme viiden kuukauden kuluttua. Sitä ennen, levätkäämme ja nauttikaamme vuoden viimeisistä päivistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *